28.03.18 894

Сьогодні - надзвичайно корисний день для нашого кластеру і взагалі для кластерного руху в Україні. PricewaterhouseCoopers LLP, разом з Європейською комісією організувала Зустріч Європейських та Українських Кластерів https://www.clustercollaboration.eu/…/2018-eu-ukraine-clust…

Для нашого Кластеру це вже третій такий захід, у якому ми приймаємо участь. Того року ми вперше поїхали у Штутгарт на зустріч кластерів, а у лютому цього року - в Брюссель. І хоч порівняно з Брюсселем и 700 учасниками там цей захід був доволі камерним, на 70 людей, але переоцінити його значення - дуже важко.

По-перше, це підтримка і визнання кластерного руху. На зустрічі виступила єврокомісар та наш міністр економіки Stepan Kubiv, а згодом харизматична Olesya Volska-Zaluska з офісу підтримки експорту розказувала про стратегічні розробки, підкреслювала необхідність зворотнього зв‘язку і участі компаній у формуванні стратегії, розповідала про заплановані торгові місії та проекти піару локації.

По-друге, ми як Кластер можемо подаватися на грантові програми, включаючи такі великі, як Cosme & Horison 2020, і на самому заході знайшли багато потенційних партнерів, з якими можемо сформувати консорціуми, що суттєво підвищує наші шанси отримати грант. Ми розглядаємо зараз формування груп для розвитку таких напрямків, як VR, кібербезпека і захист даних, eHealth, Смарт Сіті, GDRP (нас запросили у грант), і - готові розглянути і інші напрямки, якщо знайдемо людей, готових цим займатися, і які «горять» своїм напрямком. В нас вже є необхідний нетворк і розуміння, щоб на ці гранти подаватися, тепер треба знайти людей, готових у тому допомогти і займатися напрямком. Якщо Ви - Та Сама Людина, напишіть нам.

А по-третє, ми раптом стали трохи знаменитими. Ми підписали меморандум співробітництва з 7 ІТ кластерами України: IT-Cluster VinnitsaKharkiv IT clusterІвано-Франківський ІТ кластерKonotop IT-ClusterCherkasy ІТ Cluster, @Чернігівський ІТ Кластер, @Кластер Буковинських інноваційних технологій (Чернівці). Але на цьому дива не закінчилися. Про цю новину дізналися Team Leader of Cluster Internationalization of European Commission Christophe Guichard, та організатори з боку PWC, зраділи тому, що зустріч почала приносити плоди вже на самій зустрічі, сфотографувалися з нами та запостили фото з нами у Twitter канал Європейської Кластерної платформи Twitter.com/clusters_eu(https://twitter.com/StefPantazi/status/978653370352324609…). Ось таким чином про наш інфопривід дізналися також європейські кластери, а разом з тим - і про те, що ІТ в Україні не тільки існує, але й об‘єднується в спільноти, які, в свою чергу, об‘єднуються і між собою. Ось так приємна внутрішня новина перетворилася на загальноєвропейський інфопривід. Що є знаком того, що ми на вірному шляху.

До речі про спільноти та об‘єднання. У цей четвер у нас буде надкрута лекція від Наталії Ємченко про спільноти, а після того - пітчинг спільнот та знайомство нас з ними і них - між собою. 
Якщо ви - ІТ або коло-ІТ спільнота Києву - ви маєте до нас потрапити. Для організаторів спільнот 1 білет - безкоштовний за умови реєстрації. Деталі тут https://www.facebook.com/events/1975165692811853/

І - бачите, як багато крутих та корисних речей у нас постійно мають місце? Може, саме час приєднатися? Деталі тут: http://itcluster.kiev.ua/how-to-join

Чекаємо на вас, вашу активність, ідеї, підтримку - у нашому кластері! Давайте разом створювати мрію у нашому місті.

Останні коментарі

Контакти

Місто Київ, Україна

Харківське шосе 19 
6 поверх

Телефон:

(044) 338 88 58

 

Електронна пошта:

Моментальні оновлення

із життя Кластеру на вашу пошту

GEOGRAPHY